El Montsec (IV)

 El dia que la previsió meteorològica era millor, ens n'anem a fer l'excursió estrella: el congost de Mont-Rebei.

El mirador del Coll d'Àger:

Deixem el cotxe a Corçà, i preferim fer a peu la mitja hora fins a l'impressionant ermita de la Pertusa:



 Fem camí tot xino-xano, per bon camí i una mica de pujada...

 Arribem al congost. Un espai no gaire gran (es creua en mitja horeta curta), però realment impactant. Pels que no ens agraden gaire els passos aeris, el recorregut disposa d'un cable on agafar-se, diferents bancs i un petit túnel. Impressiona: l'alçada màxima del desnivell és de ... 500 metres! I la verticalitat de paret bessona a la banda aragonesa també impacta. Però agafant-s'ho amb calma és de bon fer.






Comentaris

serrallonga1640 ha dit…
Realment impressionant, Quim! Les fotos de l'ermita son magnífiques també.
Quim Bou ha dit…
Gràcies!
Per aquelles terres també hi havia força bandolerisme? És força "salvatge", em va donar la sensació que la densitat de població sempre ha estat menor que cap a terres d'en Serrallonga, però essent territori de frontera, segur que hi va haver "moviment"...
serrallonga1640 ha dit…
Massa poca gent i poques rutes que robar , aquí un bandoler s'hauria mort de gana tot esperant un traginer. Ara, segur que hauria gaudit de les vistes i d'aquest preciós paisatge. Aquí els bandolers haurien estat certament "romàntics". La major concentració a les terres de Lleida era a l'Alt Urgell,el territori originari dels "cadells".
Quim Bou ha dit…
He, he! Tnes araó. A diferència de les Guilleries o d'altres llocs, a la Noguera (o aquesta part)sembla que tenien molts menys masos o pobles. Ara, d'amagatalls, un munt... :)