La Val d'Aran: sis dies de vacances (dia 3)

La Vall de Toran, mirant a l'est.

Atravessant una riera... si fos el d'aquell programa
de tele del Man VS Wild (El ultimo superviviente) estaria cridant:
"Déu meu! Puc morir en qualsevol moment!" Ha, ha... :)


A més pendent, feixes més altes...!

L'esglèsia d'Era Purificacion de Maria de Bossost per dins.

L'esglèsia d'Era Purificacion de Maria de Bossost per fora.

L'esglèsia de Sant Pèir d'Escunhau.

(Recordant el) Tercer dia de vacances: al matí excursió a la Vall de Toran i a la tarda, de visita a esglésies. L'excursió matinal la vam fer a la Vall de Toran, fent una ruta suau i senzilla entre Sant Joan de Toran i Canejan. La ruta que havíem pensat originalment, molt més llarga i dura, la deixem de banda. Entre una cosa i l'altra, hem arribat tard (caram! Som de vacances!) i a diferència del primer dia, el sol pica fort. Ja tornarem un altre any amb més ganes de llevar-nos a les sis del matí! ;)
A la tarda, visita al museu d'història de Vielha i a les esglésies d'Era Purificacion de Maria de Bossost i de Sant Pèir d'Escunhau. Les esglésies van tenir una importància bàsica en la seguretat física (l'espiritual.... això és un altre tema) dels aranesos. Els seus campanars són autèntiques torres de defensa i de guaita. Servien per comunicar-se entre els diferents pobles, i alhora, de refugi fortificat en cas d'atac.

(Recordando el) Tercer día de vacaciones: por la mañana excursión en el Vall de Toran y por la tarde, de visita a iglesias. La excursión matinal la hicimos en el Vall de Toran, haciendo una ruta suave y sencilla entre Sant Joan de Toran y Canejan. La ruta que habíamos pensado originalmente, mucho más larga y dura, la dejamos de lado. ¡Entre una cosa y la otra, hemos llegado tarde (carajo! ¡estamos de vacaciones!) y a diferencia del primer día, el sol pica fuerte. ¡Ya volveremos otro año con más ganas de levantarme a las seis de la mañana! ;)
Por la tarde, visita en el museo de historia de Vielha y a las iglesias de Era Purificacion de Maria de Bossost y de Sant Pèir d'Escunhau. Las iglesias tuvieron una importancia básica en la seguridad física (la espiritual. ... eso es otro tema) de los araneses. Sus campanares son auténticas torres de defensa y vigía. Servían para comunicarse entre los diferentes pueblos, al mismo tiempo de refugio fortificado en caso de ataque.

(Remembering) the Third day of holidays: in the morning excursion in the Valley of Toran and in the afternoon, visit to churches. We did a morning excursion in the Valley of Toran, we did an easy and simple route from Sant Joan of Toran to Canejan. We put aside, the route that we had thought originally, much longer and difficult. For one thing or another, we have arrived late (What the hell! We are on holiday!) and unlike the first day, it was quite hot. We will come back another year with more aims to get up at six in the morning! ;)
In the afternoon, visits to the museum of history of Vielha and to the churches of Era Purificacion de Maria de Bossost and of Sant Pèir d'Escunhau. The churches had an important role in the physical security (the spiritual one.... this is another subject) of the inhabitants of the Vall d'Aran. Their belfries are authentic towers of defence and sight. They were used for communication among the different villages and as a fortified shelter in the event of attack.

Comentaris