Mini-vacances a la Vall de Boí (les excursions)

 Aprofitant una festa local i la Mare de Déu d'agost, hem fet una escapada a la Vall de Boí. Fa pocs anys que hi havíem anat, però quedaven algunes excursions que volíem fer (aquí trobareu les principals rutes). Arribant, a mitja tarda, tenim temps de pujar per la Vall de Sant Martí. Llàstima que és tard i no podem pujar fins als estanys de Pessó.
Esplanada on es trenca per anar als estanys del Pessó
Riu de sant Martí

 L'endemà, pugem fins als estanys de Gèmena i, allargant l'excursió, enllacem amb l'estany de Roi, des d'on tornarem al punt d'inici.
Pla de la Cabana
Arribant als Estanys de Gèmena
Estany de Gèmena de Baix
Estany de Roi

  L'endemà ens pugen amb taxi fins al planell d'Aigüestortes. Des d'allà, enfilem cap als Estanys de Dellui. Un cop allà, allarguem l'excursió pujant fins al coll de Dellui, ja que teníem ganes de gaudir de la vista (i va valer la pena). Reculem seguint el sender del Carros de Foc fins a l'estany Llong, on acabem decidint de pujar fins al Portarró d'Espot, on es poden gaudir de grans vistes sobre l'estany de Sant Maurici.
Aigüestortes
Estany de Dellui
Des del coll de Dellui, vistes d'on hem vingut
Des del coll de Dellui, vistes als estanys de Cubieso i el Tort.
Des del Portarró d'Espot, vistes a Sant Maurici
Des del Portarró d'Espot, vistes a l'estany Llong i el Redó

Hem gaudit de molt bon temps (una mica menys de calor també haguès estat bé) i d'una natura magnífica. Hi ha excursions per a tots els públics i força ben senyalades. La "barreja" de gent en alguns trams és ben curiosa: des de famílies senceres i "turistes" a excursionistes que fan jornades d'11 hores caminant!