Del Pic d'Eina al Pic de la Fossa del Gegant

 Fa uns dies vam anar a la Vall de Núria.
 Vam fer un tros de l'olla de Núria: des del Pic d'Eina al Pic de la Fossa del Gegant (una mica, aquesta ruta).
Pujant pel sender TRF, al fons el Noufonts
 Pugem pel sender transfronterer (TRF) fins al Coll d'Eina.  Des d'allà, fem el Pic d'Eina, el de Noufonts, el de Noucreus i finalment arribem al Pic de la Fossa del Gegant. Aquest darrer (com el Noucreus) és una muntanya molt "modesta" comparades amb les seves veïnes, però de gran bellesa. I, a més, amb llegenda inclosa.

 Segons explica Joan Amades a "El Pirineu: Tradicions i Llegendes", Rotllan, representat com a gegant i heroi mític cristianitzador, va lluitar en aquesta muntanya contra un gegant moro anomenat Ferragut. Passaven els dies i la lluita sempre acabava en taules: tots dos eren invulnerables. Però una nit,  Rotllan, va descobrir que el gegant moro es cobria el baix-ventre amb una llosa de pedra. Mentre Ferragut dormia, Rotllan li va amagar, i l'endemà, el va vèncer atancant-lo allà... Quin mal...!
El vencedor, reconeixent el valor i el mèrit de l'enemic mort, el va voler enterrar amb honors, i ho va fer allà mateix, utilitzant la llosa de pedra.

Es creu que, potser, hi hauria hagut alguna mena de dolmen dalt de la muntaya (actualment no hi ha cap resta) i que d'aquí sorgiria la llegenda.

El Puigmal un xic enfarinat
Vistes a la Vall d'Eina
Visates al santuari de Núria (al fons)
Zoom
Pic de la Fossa del Gegant: vistes cap a la zona d'Ulldeter

Vistes de 360º dalt del Pic de la Fossa del Gegant


Pic de la Fossa del Gegant
I... Quina sorpresa per acabar l'excursió! Avui hem trobat alguns ramats molt grossos d'isards, força comuns a la zona, però... Hem vist aquest ramat de muflons! Són una animals magnífics, originaris de Còrcega, però que s'han adaptat molt bé al Pirineu i als Ports.



 Ja arribant al Santuari de Núria, un estol de voltors comuns aixecant el vol.

I finalment, un vídeo de les restes de la primera neu de la temporada... i un gos boig :)

Comentaris