L'Estany de Sant Maurici

 L'anterior cap de setmana pugem cap al Pallars Sobirà per fer una excursió al Parc  Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ens estem a Espot, i, malauradament, el dissabte neva. Així que, a la tarda, fem una mica de turisme pels voltants: Escart, la torre de guaita d'Escaló i el poble clos d'Escaló,...
 Per a tots els que els agradi el patrimoni arquitectònic, val al pena acostar-se (30 minuts a peu des d'Escaló) a Sant Pere de Burgal.

Espot
Escart
Torre de Guaita d'Escaló
Sant Pere de Burgal
Sant Pere de Burgal
Sant Pere de Burgal
Sant Pere de Burgal
Sant Pere de Burgal
Un eremitori de Sant Pere de Burgal
Torre d'entrada d'Escaló

 Finalment, diumenge el temps s'aguanta una mica i podem fer una passejada per l'Estany de Sant Maurici. Pugem fins a l'estany de Ratera, a poc d'arribar al refugi d'Amitges girem cua, en part pel temps meteorològic, en part per manca de temps.
 Tenim temps per ajuntar-nos amb una parella i el seu fill que, com nosaltres, busquen el Mirador. No el trobem, però sí un pseudo-mirador que també fa molta patxoca.
Ja de tornada a l'estany, comença a nevar. Gràcies a l'amabilitat d'un taxista ens estalviem d'esperar-nos mitja hora (més) sota la neu! A aquelles temperatures i nevant, s'agraeix molt! :)

Un dia hi tornarem... esperem que amb més temps i un dia ben clar! :)

L'estany de Sant Maurici gelat
Els Encantats, omnipresents i impressionants...

L'Estany de Ratera


El pseudo-mirador
Potser no és el més prudent que hom pot fer, però, què carall!
 Caminar per un estany no es pot fer cada dia :P


Comentaris