La Vall de Llosa, l'estany de Calm Colomer i el Bony Manyer.

 Excursió llargueta a la Cerdanya. Volem aprofitar el dia, i començar ben d'hora, així que ens quedem a dormir a l'Hostal del Pas de la Pera, on accepten gossos i la gent és molt amable. I la relació qualitat/preu és molt bona, que això també ajuda.

 No hem trobat ningú que faci exactament aquesta ruta (una variant aquí), però creiem que val molt la pena. Deixem el cotxe a Cal Jan de la Llosa, on acaba la pista (passat Viliella). L'amo de Cal Jan, suposo que una mica fart que la gent aparqui a casa seva, fa pagar 2 € (a mi no em sembla malament).

 El recorregut comença seguint el riu Vallcivera amunt, per la vall de Llosa. Una vall molt bonica. Tot just passat la Farga (restes), unes fites ens indiquen el camí de pujada cap a l'estany de Calm Colomer. No és un estany gaire gros, però està encaixat en un bonic circ. Una ruta ja seria pujar i baixar de l'estany, però aprofitem i pugem tot buscant el camí que ressegueix la serra del Calm Colomer. La pujada és sense camí i per pedrigolet, però és pot fer bé.
Arribem al Bony Manyer, des d'on baixem per agafar el GR11 que ens baixarà fins a la Cabana de l'Esparver. D'allà, baixem fins al punt de partida. Unes deu hores, uns 1.200 metres de desnivell fets tot xino xano, amb grans vistes, muntanyes pedregoses, clapes de gel, valls verdes i rius i torrents vigorosos. Arribem a casa cansats però ben contents.

El Cadí. Sempre impressiona.


Dalt de la serra de Calm Colomer, anant cap al Bony Manyer
El Bony Manyer, amb l'estany de Calm Colomer a baix.
Baixant cap a la cabana de l'Esparver

La cabana de l'Esparver
Les restes del castell de la Llosa i l'ermita.
No van posar el castell (i l'ermita a la foto) aquí per casualitat
Restes minses del castell, uns trams de parets i la porta d'accés.

Comentaris