Campanya verkami (www.secretornis.cat): sobre el joc de rol

  L'amic Jordi Martin ha tingut l'amabilitat de redactar aquest petit text per parlar de com serà el joc de rol de l'Ornis, que serà publicat ben aviat per Maqui Edicions. 
Per tots aquells que hi tingueu curiositat, que sou uns quants, vet aquí el text d'en Jordi:


 Ja han passat prou dies i seria hora de parlar d’una de les recompenses que podreu trobar al Verkami de El Secret de l’Ornis: el joc de rol.
Es tracta d’un joc orientat al Storytelling (explicar històries) que té certs components de joc de rol i està orientat als més joves de la casa.
En el joc, els participants prendran el paper de diferents nois i noies del poble de l’Ornis que decideixen emprar la seva imaginació per viure les seves pròpies aventures. Com és lògic a l’època en la qual es desenvolupen les aventures de l’Ornis, tots els nens i nenes seran aprenents d’una professió. Aquest fet serà molt important a l’hora de solucionar els problemes que es trobaran durant les aventures i serviran també per incloure uns minijocs dins la pròpia partida de forma opcional.
Una de les primeres coses que cridaran l’atenció dels jugadors és que aquests hauran de crear els components bàsics del joc. Pensat per a ésser un joc amb certs components educatius, els jugadors hauran de preparar les cartes i el dau que formen part del mateix. Així doncs els més petits començaran a passar-s’ho bé enganxant, retallant i pintant, si volen és clar, aquests components il·lustrats pel Quim Bou amb il·lustracions típiques de l’Ornis.
  Per aquelles persones més maldestres o que no tenen temps, existeix una manera de poder jugar sense aquests materials. Però, no és més divertit si fem també una mica d’activitat plàstica i de pas aprenem com és un cub o com fer les nostres pròpies cartes amb cartolina?
Un cop s’hagi preparat el material la partida podrà començar.
Existeixen tres modalitats de joc: una cooperativa, una competitiva i una més rolera. Totes tres es basen en explicar històries.
En la primera modalitat els jugadors hauran de col·laborar entre ells per resoldre una mateixa aventura. Entre tots s’hauran de posar d’acord en quines són les millors cartes que s’han de fer servir i quin és el millor moment.
En la segona modalitat els jugadors competiran per veure qui és el primer que es queda sense cartes i resol l’aventura proposada amb èxit.
Finalment, en la tercera modalitat, un dels jugadors prendrà el paper de Guia del Joc i la resta seran personatges de l’aventura. Tant el Guia del Joc com els Jugadors podran participar en una aventura on el Guia del Joc haurà d’anar proposant problemes i els jugadors els hauran de resoldre fent servir sempre, ambdues parts, les cartes que tenen a la mà en aquell moment.
En totes les modalitats existeixen diferents tipus de cartes: de localització , d’objecte, d’aventura, ... i de problemes. Els problemes seran una de les marques distintives de la partida. Seran una manera de posar els jugadors en dificultats tot impedint que assoleixin el seu objectiu. Afortunadament els jugadors comptaran amb les seves cartes de professió per resoldre’ls. Així doncs, per posar un exemple, un aprenent de mag podrà llençar un conjur tot superant un minijoc. En aquest cas tots els jugadors de la partida haurien de confeccionar un conjur per obrar la màgia. Per a fer-ho cadascun d’ells haurà de pronunciar una frase del conjur amb sentit que rimi amb la frase anterior pronunciada per un altre jugador. Sens dubte una manera de superar els obstacles i aconseguir que els nens i nenes aprenguin què són les rimes.
 
 
 
 Es tracta doncs d’un joc senzill en el qual poden participar tan petits com grans i on la imaginació podrà donar lloc a situacions molt divertides.
Esperem que us agradi i que us ho passeu molt bé amb aquesta proposta.

Comentaris