Una Aventura Espacial: El vol de la Papallona (1 de 2)



 Fa uns dies rebo un paquet a casa i... Què bé! "UNA AVENTURA ESPACIAL: El vol de la Papallona" de Edicions del Pirata ja està imprès!

He tingut la sort de tornar a il·lustrar una nova novel·la de l'escriptor Jordi Ortiz, un text que barreja molt bé ficció i dades didàctiques sobre els planetes que ens envolten. El primer que em va sorprendre d'aquest text és això, no es tracta de CI-FI fantasiosa, sinó del relat d'un viatge espacial força realista. I amb una frase final que fa rodó aquest llibre. I que no us penso pas dir, faltaria més! ;)

Ja ho sabeu, si teniu mainada d'uns deu o més anys, és un bon regal.

Tot seguit, us ensenyo el procés de fer la portada. Així és com la veureu a les llibreries:


Però ha passat per diverses fases. Vaig tenir prou temps per fer tres propostes de portada. Com que fa temps que ens coneixem, és molt interessant comunicar-me amb en Jordi, i en Bernat i la Maria, els editors. És un luxe treballar amb gent amb qui hi tens confiança.

Aquestes són les tres propostes:
La A, la més clàssica.

La B. Potser la més arriscada. Amb molts d'efectes superposats (llums, reflexos). Interessant, però potser no gaire representativa del text.

La versió C seria una mica com l'A, però capgirant el sentit. 
Els personatges com a "fons", i la nau en primer pla.


  Al final triem la A, per ser la més fidel al llibre, i faig el llapis. Com comentaré en la propera entrada, la tinta la faig digital. En aquest procés, és interessant veure la versió a llapis pateix diverses transformacions. Una, de format, i allarguem per sota la il·lustració i així els personatges no queden tant enxovats, i la segona, se m'acut posar el sol. A color, en la portada, queda el planeta que més llueix (ben lògic, ha, ha!). I la nau, he pensat que fer-la com una "taca petita" encara feia més espectacular el sol.


 La setmana que ve, el procés de fer algunes de les il·lustracions interiors... :)

Comentaris