Sadernes-Bassegoda-Sant Aniol d'Agujes

 Feia temps que volíem fer aquesta excursió (més o menys aquesta), però calia enganxar un bon dia perquè és llarga i d'un desnivell que cal tenir present.

 Deixem el cotxe a l'aparcament de Sadernes, ara ja està prohibit anar fins als aparcaments posteriors. Fins i tot el tros de pista és bonic de fer a peu... Pugem pel corriol de les Marrades fins a ca l'Agustí de Riu. Passem per l'era... tot i mirar si podíem evitar passar pel davant de la casa, no ho hem sabut fer.  No sembla que els importi, però tenen bestiar i sempre mirem d'evitar passar massa a prop.

 Pugem fins a Santa Maria de les Agulles. Una mica abans ja hem trobat el sender marcat que ve de Sant Feliu de Riu. Des d'aquí, hi ha gent que puja al coll de Riu i després tot amunt fins al Bassegoda. És una pujada ben dreta. Nosaltres però, fem marrada pel camí "clàssic" (per nosaltres si més no) voltant pel Caire de Comanells. Dalt del Bassegoda, una mica de calitja i núvols, però unes vistes excel·lents... el Pirineu, el mar, l'estany de Banyoles, etc...

 Baixem pel GR per anar fins a Sant Aniol. Sorpresa ben desagradable quan comprovem que s'han carregat el corriol per obrir una pista forestal a sac (entre Principi i el coll Roig).

 Descansem a sant Aniol d'Agujes. Quina gran feina que han fet al refugi! L'estructura ja està gairebé acabada! Impressionant!




















Comentaris