Setmana de vacances a l'Aran (la tornada)/5 de 5


 Tornem altre cop per l'estat francès, fem una parada... com aquell qui va a Eurodisney. Som conscients que Carcassona és una mica el parc temàtic medieval del s XIX, que moltes coses que hi veiem són fruit de la imaginació, però... carai, que impressionant que és!
Els problemes però, són dos.
El primer, que ens sembla que només ens afecta a nosaltres però que veiem sovint arreu: la massificació turística. Tots tenim dret a visitar llocs bonics, però hi ha certes concentracions que acaben destorbant l'experiència. És complicat de resoldre, però més d'un s'ha mort d'èxit.
El segon problema, pel que donem un enorme  👎 , és que fa deu anys vam poder visitar el castell comtal amb gos. Ara ja no! Que sí, ja ho sabem, hi ha molta gent que no educa bé els seus gossos, però de gent bruta i maleducada també n'hi ha molta i no li prohibim l'entrada enlloc.
Com sempre, paguem justos per pecadors.
Pues buenu, pues vale, pues adiós.

Per cert, m'he quedat amb les ganes de veure si en la visita segueixen explicant la croada contra els càtars "a la francesa". Encara recordo la cara de burleta del guia explicant la llegenda de la nit boja de Pere I, el que es va oblidar de mencionar era que aquesta llegenda comença quan la escriu el cosí de Simó de Montfort. I com això, moltes altres coses. Caram, caram...!








Comentaris