Volta Prat de Pierro- estany Sant Maurici-coll Monestero- refugi JM Blanc -Prat de Pierro

     Avui… una excursió que no us recomano! No pels llocs, que són magnífics, sinó per la ruta triada. M'explico.
    
    És una excursió que ja hem fet una parell de cops i és preciosa. He trobat una gent que fa el mateix, però en dos dies

    Nosaltres ho volem fer amb un dia, és llarga però factible. Però aquesta volta feta així té un defecte que vam comprovar: el final, la pista que va del Prat de Pierro al refugi de Josep Maria Blanc. Unes 3 hores de pista. Si es fa a primera hora del dia, encara, però nosaltres vam provar fer-la al revés, començant per Prat de Pierro-Sant Maurici. L'avantatge de fer-la així? Fer aquest tram a primera hora del matí, quan estàvem sols a sant Maurici. Un luxe. El gran i enorme desavantatge? Fer la pista JM Blanc-Prat de Pierro quan ja estem cansats i al pic de sol. Es van fer moooolt llargues.
Ningú neix ensenyat!😅
     A part, la pujada al coll del Monestero per la banda de l'estany de Monestero és de les que et deixen esbufegant, molt més que la pujada més progressiva per la banda de l'estany Negre del Peguera. Cosa important per si volem pujar o no al pic de Monestero (sense dificultat tècnica) o el pic de Peguera (s'ha de grimpar). Arribant al coll, les cames pesen, encara som a mig camí de la ruta i la baixada fa molt bona pinta.

     Finalment, la ruta que recomanem, o que simplement creiem millor, és pujar des d'Espot, fer el coll de Monastero, pujar o no al cim, baixar per l'estany de Monestero i un cop a Sant Maurici, baixar a peu o agafar un taxi fins a Espot. T'estalvies uns quants quilòmetres de pista, que no és lletja però res comparat amb la resta de camí, i a més la pujada és més progressiva.

    Hem vist a una cérvol, crec que no és una cabirol. En tot cas, una mica encantada, perquè ha badat i he tingut temps de fer-li una foto.
A primera hora, veiem un turó o bé un visó americà. No li he vist la cara, només el cul... 😅 D'uns salts àgils ha travessat el rierol per un tronc tombat, sense temps de fer-li cap foto.





















Comentaris