El Dibugado.

En Juanan és un amic de les Canàries. Ja fa temps que ens coneixem i ens expliquem batalletes. I ens comentem els dibuixos que ens enviem via e-mail. Una de les coses que més admiro d'ell és el control de l'anatomia. Una cosa de la que jo sempre he anat fluix. I és que mentre jo vaig anar a Belles Arts i entre les campanes i les classes de mestres artistes (tècnica? ofici? per què? total, els "artistes" no en necessiten!), ell va tenir un professor de la vella escola que els passava fotos de cadàvers per veure els músculs. Agradable o divertit? No. Però aprendre un ofici mai ha estat ni agradable ni divertit. Gràcies a això i a la seva santa paciència, ha aconseguit que finalment només m'equivoqui el 50% de les vegades que dibuixo els músculs del braç! :) Per cert, a través d'ell, he acabat coneixent un munt de canaris. Bons dibuixants, gent simpàtica!
Us recomano el seu bloc comunitari.


Juanan es un amigo de las Canarias. Ya hace tiempos que nos conocemos y nos explicamos batallitas. Y nos comentamos los dibujos que nos enviamos vía e-mail. Una de las cosas que más admiro de él es el control de la anatomía. Una cosa de la que yo siempre he ido flojo. Y es que mientras yo fui A Bellas Artes y entre las campanas y las clases de maestros artistas (técnica? oficio? para qué? total, los "artistas" no necesitan!), él tuvo un profesor de la vieja escuela que les pasaba fotos de cadáveres para ver los músculos. Agradable o divertido? No. Pero aprender un oficio nunca ha sido ni agradable ni divertido.
Gracias a esto y su santa paciencia, he conseguido que finalmente sólo me equivoque el 50% de las veces que dibujo los músculos del brazo! :)
Por cierto, a través de él, he acabado conociendo a un montón de canarios. Buenos dibujantes, gente simpática!
Os recomiendo su blog comunitario.

Juanan is a friend who lives in the Canary Islands. It's a long time we know each other and explain each other our batallitas. We comment each others drawings via e-mail. One of the things I admire the most of Juanan is his control of the anatomy. Anatomy is one of my weak points. The reason is that while I was in Belles Arts skipping classes or attending to classes given by "artist" teachers (skill? professionalism? why? "artists" do not need them!), he had a teacher belonging to the old school who showed them pictures of corpses to see the muscle structure. Pleasant or entertaining? No. But learning a profession never has been nor agreeable nor entertaining. Thanks to Juanan's skills and to his holy patience, I have finally achieved to decrease my arm muscle failure rate to 50 %! :) By the way, through him, I have ended up by knowing lots of canarys. Good designers and nice people! I do recommend their community blog.

Un bonic homentage d'en Juanan a l'Orn i la Cira.

Una autoparòdia que vaig fer sobre en Juanan i jo al Saló de Bcn... :)

Comentaris