Falgars, Pla d'Aiats i Cabrera.

Els Aiats, vist des de Pujolriu.

Un estol de voltors viu en aquestes muntanyes.
No és estrany veure'ls planejant, aprofitant la calor de les primeres hores del dia.
L'estrany és tenir temps de fer-los una bona foto! :)

El tram final per pujar al Pla d'Aiats: el Grau d'Escales

Les escales per pujar al Santuari de Cabrera.

El Santuari al fons, encimbellat.

Sant Miquel de Castelló, una talaia sobre la vall d'en Bas.

A Falgars, el Sallent de la Coromina.

Sortint d'Hostalets, pugem en direcció a Falgars per la Portellera, però no hi acabem d'arribar. Anem fins a Pujoldiru. D'allà, anem al Pla d'Aiats pel Grau d'Escales, un pas impactant. D'Aiats (vídeo) , anem fins a Cabrera. El Santuari (i el restaurant) no és pas el més bonic que hem vist, però paga molt la pena per l'espectacular situació. Per tornar, baixem per l'Osca de Cabrera, fins al molí de la Faja. D'allà, seguim fins a Falgars, ens aturem a mirar el Sallent de la Coromina que baixa molt ple d'aigua, i tornem a baix altre cop pel camí cap a la Portellera.
Aquesta ruta ens la va ensenyar l'Emili, és una de les que van fer per celebrar el centenari de la secció de muntanya del CEC.

Saliendo de Hostalets, subimos en dirección a Falgars por la Portellera, pero no acabamos de llegar. Vamos hasta Pujoldiru. De allí, vamos al Pla d'Aiats por el Grau de les Escales, un paso impactante. D'Aiats (vídeo), vamos hasta Cabrera. El Santuario (y el restaurante) no es el más bonito que hemos visto, pero vale mucho la pena por la espectacular situación. Para volver, bajamos por la Osca de Cabrera, hasta el molino de la Faja. De allí, seguimos hasta Falgars, nos detenemos a mirar el Sallent de la Coromina que baja muy lleno de agua, y volvemos abajo otra vez por el camino hacia la Portellera.
Esta ruta nos la enseñó
Emili, es una de las que hicieron para celebrar el centenario de la sección de montaña del CEC.

From Hostalets, we rise heading to Falgars by the Portellera. We go until Pujoldiru. Of there, we go to the Pla d'Aiats by the Grau d'Escales, a striking step. From Aiats (video), we go until Cabrera. The Sanctuary (and the restaurant) it is not the most beautiful that we have seen, but it is worth while for the spectacular location. On the way back, we go down by the Osca de Cabrera, until the mill of the Faja. Of there, we continue until Falgars, we stop to watch the watter fall named Sallent de la Coromina that carries quite a lot of water, and we continue our way down downby the Portellera.
Emili
showed us this route. It is one of those which they did to celebrate the centenary of the mountain section of the CEC.