Coma de Freser, Fontlletera i Borregueres (o Pastuira)

 La setmana passada vam anar cap a la zona d'Ulldeter. Vam fer l'excursió Coll de la Marrana-riu Freser-Fontlletera-Borregueres-Coll de la Marrana. Més informació aquí, tot i que nosaltres la vam fer al revés.

 I també en el link anterior es pot comprobar la "polèmica" del nom Borregueres/Pastuira. Mentre que el mapa de l'Ed. Alpina anomena El Borregueres al puig alienat entre el Gra de Fajol i el Fontlletera, i El Pasturia el cim que s'alça direcció est, hem trobat molta gent que anomena El Pastuira al primer i deixen sense nom al segon.
Jo, sense cap mena de preferència ni coneixement en aquesta "polèmica", he decidit fer cas del mapa de l'Alpina. Només per un fet: així no es queda una muntanya sense nom.

 Els núvols es van aixecar només de començar a pujar al coll dels Tres Pics. La típica boira d'Ulldeter: si a les 12h. del matí comenceu a veure algún petit núvol dalt d'un cim, ja podeu posar la mà al foc que al cap de dues hores tindreu boira (o tempesta!). Així que la tornada, entremig de núvols, té un aire fantàstic i especial, però sense gaires vistes, només de tant en tant quan s'obira la boira...

Coma de Freser

El riu Freser amb el Balandrau al fons, sobre el refugi.
El riu Freser, amb el Bastiments traient el nas al fons
El riu Freser
Pujant al coll dels Tres Pics
La boira, que de tant en tant, s'obria una mica
Ja és època d'isards.
Arribant al Coll de la Marrana
Al Coll de la Marrana, mirant cap al refugi d'Ulldeter.

Comentaris