El Puigmal i la Cova de les Encantades

 Excursió al Puigmal. Com darrerament fem, hi pugem des del Collet de les Barraques.

Puigmal des del Pas dels Lladres
(Moment animalista -on): 
Que bonics, els poltres i els anyells, oi?

 Doncs els maten perquè vosaltres us els mengeu!
 (Moment animalista -off)

Dalt del Puigmal, les vistes són magnífiques. Fins i tot veiem la silueta de Montserrat.

Això sí, el Puigmal és tan popular que en dies festius sempre hi ha una mica d'aglomeració.
L'olla de Núria
Reculem i baixem una mica pel Serrat del Pèl i la Coma de la Fontseca, on trobem una petita cova no indicada en el mapa. És petita, d'uns tres metres de fons per un d'ample. S'estreny i no sabem si continua gaire més (sense un espeòleg millor no fer el burro). Potser és la Fontseca?
Un cop a casa, investiguem per internet, i... sí, és la Cova de Fontseca. I no només continua força avall, sinó que al 2.006 hi van trobar restes d'osssos d'ós!
Petita cova a Fontseca
 Seguim el Torrent d'Estremera avall trobem on un corriol que ens durà, pujant una mica, a la Cova de les Encantades. Cal estar atent per a trobar-la. Una entrada d'allò més modesta amaga aquesta bonica cova.

El Torrent del Borrut
Cova de les Encantades
Cova de les Encantades
Cova de les Encantades
Foto sense flaix, desenfocada... però, no em digueu que no podria sortir un follet d'aquest decorat!

Reculem pel corriol fins a tornar al Torrent d'Estremera on l'hem deixat (es pot baixar pel dret, però és força pendent). Seguim el torrent avall fins arribar a la font de l'Home Mort, des d'on agafem el GR11 i en lleu pujada arribem al punt d'inici de l'excursió, el Collet de les Barraques.

 I, si em permeteu, dues coses per acabar:

La primera: aquesta excursió, entre parades, migdiadetes, menjar, anar xino-xano, etc... ha durat de les 9h. del matí a les 5h. de la tarda. Això vol dir, dur menjar, molta aigua, barrets, calçat adequat, crema protectora, mapa, etc... A mesura que coneixes una zona, i tens punts clars de referència, pots modificar les excursions al teu gust. Si no, millor no deixar els corriols ben marcats.
Ahir mateix, els bombers van haver de rescatar a una persona al Pedraforca... perquè duia un calçat poc adequat! Una mica de seny, senyors i senyores!

I la segona: com sempre, vam recollir algunes deixalles. Algunes, es veia ben clar que eren coses perdudes sense voler (un paquet de clinex sencer, etc). D'altres, no ho tenim tant clar (restes d'envoltoris o similars). Però...

... veieu aquest paisatge idíl·lic del Torrent d'Estremera, oi?


 ... doncs...

Un matalàs al riu... !
UN MATALÀS! Qui c*****s ha dut un matalàs aquí dalt!
Grrr! I com que estava xop i enganxat a uns troncs, ens veiem incapaços ni de treure'l de l'aigua.
Buffff... :(

Comentaris