El Puig de la Coma Ermada, el Roc dels Llamps, el Costa Pubilla i la Covil.


Seguint el GR3
Zoom al Castell de Mataplana
 El Puig de la Coma Ermada, el Roc dels Llamps, el Costa Pubilla i la Covil són uns quantes muntanyes de la Serra de Montgrony. La Serra de Montgrony està formada per tot un seguit de muntanyes i puigs arrodonits de prats de pastura. Aquesta setmana passada vam fer una excursió, una mica una barreja d'aquesta i d'aquesta.

Deixem el cotxe prop del Santuari de Montgrony, i enfilem pel GR3, deixant-lo per pujar cap al Pla Amorriador. Des d'allà, pugem cap el Puig de la Coma Ermada.
Tot pujant...
  Tot pujant veiem un trencalòs que s'enlaira d'unes cingleres de més amunt. El trencalòs és un magnífic i escàs rapinyaire (tan magnífic com el voltor o qualsevol altre au, però molt més escàs i en perill d'extinció). En tots aquests anys fent excursions pel pre-Pirineu i el Pirineu, és el segon cop que en veiem. Tant de bo s'expandeixin i deixin d'estar en perill!


 Des del Puig de la Coma Ermada ens arribem fins al Roc dels Llamps, que és a tocar del Costa Pubilla.
Cap al Roc dels Llamps amb el Pedraforca i el Cadí de fons.
Dalt del Roc dels Llamps: vistes al Pirineu
Dalt del Roc dels Llamps: vistes al sud.

 Després, acompanyats d'un excursionista de 73 anys amb una empenta que ja ens agradaria a nosaltres tenir a la seva edat, seguim fins al Costa Pubilla i la Covil.
La Covil: vistes al Costa Pubilla.
La Covil: amb el Puigmal al darrera
La Covil: vistes al Taga i Sant Amand
 La baixada encara reserva un moment especial, quan pots observar el Santuari de Montgrony encaixat a l'estimball i a dalt, Sant Pere de Montgrony.


Comentaris