Estanys de la Bullosa

El dissabte passat vam anar a fer una excursió als Estanys de la Bullosa i el Carlit (veieu la ruta a Senderisme i Teca).

Estany (presa) de la Bullosa
L'Estany de la Bullosa és una zona força "turística", hi ha un hotel i dos refugis. És una zona força coneguda i transitada, així que si voleu fer l'excursió amb poca gent al voltant val la pena seguir el consell de Senderisme i Teca: anar-hi un dia no festiu i fora de temporada turística.
L'estany del Viver
A primera hora del matí, l'efecte mirall és magnífic
L'estany del Vallell amb el Carlit al fons
 El circuit dels estanys és una excursió familiar: ben indicada, de poc desnivell, de 3-4 hores agafant-s'ho amb molta i molta calma... Pujar al Carlit, tot i que molt asequible (hi havia nens pujant), ja implica fer més desnivell i allargar l'excursió.

L'estanyol Glaçat Sobirà, i al fons, la resta d'estanys.

 De totes maneres, pujar al Carlit implica que, en un petit tram, s'ha de grimpar una mica (senzill de fer, com he dit). Però... nosaltres anem amb gos. En veure-ho en directe, pensem que podria pujar bé, però... la gentada és considerable. En aquest tram s'hi acumula la gent... I francament, no ens fa gràcia que el gos corri amunt i avall entre mig de la gent (és jove i encara no té experiència "grimpant").  És una qüestió a tenir en compte si aneu amb gos. Reculem, decidits a tornar un dia en que no s'hagi de fer cua per acabar de pujar ... :)

A la tarda... comença a tronar...

No em puc estar de comentar que llegint el text de Senderisme i Teca pot semblar exagerat la reiteració del consell d'evitar les aglomeracions... Però la veritat és que tenen tota la raó. És una zona molt popular i molt concorreguda. Si voleu una mica de tranquil·litat, eviteu els dies festius i les temporades més turístiques. El lloc realment paga la pena.

Comentaris