Clàssics d'ahir i d'avui: Sant Miquel del Fai

De camí pel GR5

Sant Miquel del Fai

Sant Miquel, mata el dimoni!
Des del cingles de Sant Quirze (GR 5), vistes al Turó de les 11 Hores
El Clascar

Cova de les Tosques, al recinte de Sant Miquel del Fai

Efectivament, ahir vam fer una excursió per un dels llocs més populars de Catalunya: Sant Miquel del Fai. Traiem molta informació de la web Els Cingles de Bertí.
Tot i que arriba una carretera a Sant Miquel del Fai, preferim sortir de Sant Feliu de Codines i fer un tram del GR 5. El primer tram no és gaire remarcable, però un cop arribem a canviar de vessant, comencem a gaudir de bones vistes i de l'espectacular monestir. Ens hem plantejat aquesta excursió per l'abundància d'aigua d'aquestes setmanes... I efectivament, hi ha aigua a per tot arreu, tots els torrents i rierols van plens. Sort que anem ben calçats! Un cop a Sant Miquel del Fai, passem de llarg i seguim el GR 5 fins a Sant Pere de Bertí . Són un parell d'hores seguint les cingleres i tenint bona vista. Un cop a Sant Pere de Bertí, ens acostem fins a la casa-torre de El Clascar, una reconstrucció fantasiosa de principis del s. XX i mig enrunada, però que té el seu encant. Per tornar, refem el camí, aturant-nos per fer la visita de rigor a Sant Miquel del Fai. Realment, els salts d'aigua són espectaculars!
Els Cingles de Bertí
Sant Feliu de Codines
Sant Miquel del Fai
Sant Pere de Bertí
El Clascar
Efectivamente, ayer hicimos una excursión por uno de los lugares más populares de Catalunya: Sant Miquel del Fai. Sacamos mucha información de la web Els Cingles de Bertí.
Aunque llega una carretera a Sant Miquel del Fai, preferimos salir de Sant Feliu de Codines y hacer un tramo del GR 5. El primer tramo no es muy destacable, pero una vez llegamos a cambiar de vertiente, empezamos a disfrutar de buenas vistas y del espectacular monasterio. Nos hemos planteado esta excursión por la abundancia de agua de estas semanas ... Y efectivamente, hay agua a por todas partes, todos los torrentes y arroyos van llenos. ¡Surte que vamos bien calzados! Una vez en Sant Miquel del Fai, pasamos de largo y seguimos el GR 5 hasta Sant Pere de Bertí. Son un par de horas siguiendo los riscales y teniendo buena vista. Una vez en Sant Pere de Bertí, nos acercamos hasta la casa-torre del Clascar, una reconstrucción fantasiosa de principios del s. XX y medio derribada, pero que tiene su encanto. Para volver, rehacemos el camino, deteniéndonos para hacer la visita de rigor a Sant Miquel del Fai. ¡Realmente, los saltos de agua son espectaculares!

Indeed, yesterday we made an excursion to one of the most popular places of Catalonia: Sant Miquel del Fai. We gahter a lot of information from the web page Els Cingles de Bertí (The Cliffs of Bertí).
Even though a road arrives to Sant Miquel del Fai, we prefer to go there from Sant Feliu de Codines and to make a stretch of the GR 5. The very first stretch is not that remarkable, but once we change the slope, we start to enjoy of good sights and of the spectacular monastery. We have thought of doing this excursion because of the abundance of water of these weeks... And indeed, there is water in every where, all the torrents and streams are full of water. We have to thank the boots we wear for keeping us dry! Once in Sant Miquel del Fai, we pass it and we follow the GR 5 until Sant Pere de Bertí. It takes a couple of hours following the cliffs and having good sight. Once in Sant Pere de Bertí, we continue until the house-tower of The Clascar, a fantastic reconstruction of early XX century and partially in ruins, but it has its charm. In the way back, we rewalk the path, making a stop in Sant Miquel del Fai for the visit de rigueur. Really, the waterfalls are spectacular!

Comentaris