Sant LLorenç de Munt, Puig Castellet i l'Esquerda

El Gorg dels Llitons

Sant Llorenç del Munt

El Casol de Puigcastellet

L'Esquerda. Carrer i cisternes.

L'Esquerda. Tombes antropomòrfiques.

L'Esquerda

Passejada dominical ibèrica i medieval per Osona. Sortim de Folgueroles, vila natal de Mossèn Cinto, i enfilem fins al castell de Sant LLorenç del Munt, tot passant pel Gorg dels Llitons. Al castell (privat), ens trobem una gent molt amable de Vic que ens indiquen i ens acompanyen fins on comença un corriol que baixa fins al poblat ibèric del Casol de Puigcastellet. Tornem a Folgueroles, a temps de fer un vermut a l'hora que els avis mudats van a missa. Agafem el cotxe per anar a Roda de Ter, on fem una visita al petit (i provisional) museu i al jaciment de L'Esquerda. L'Esquerda és una talaia en un meandre del riu Ter. No és estrany que fos triat pels ibers o catalans medievals per establir-s'hi.

Paseo dominical ibérico y medieval por Osona. Salimos de Folgueroles, villa natal de Mossèn Cinto, y enfilamos hasta el castillo de Sant LLorenç del Munt, pasando por el Gorg dels Llitons. En el castillo (privado), nos encontramos a una gente muy amable de Vic que nos indican y nos acompañan hasta donde empieza un sendero que baja hasta el poblado ibérico del Casol de Puigcastellet. Volvemos a Folgueroles, a tiempo de hacer un vermú a la hora que los abuelos engalanados van a misa. Cogemos el coche para ir a Roda de Ter, dónde hacemos una visita al pequeño (y provisional) museo y al yacimiento de L'Esquerda. L'Esquerda es una atalaya en un meandro del río Ter. No es extraño que fuera escogido por los íberos o catalanes medievales para establecerse.

Iberian and mediaeval Sunday walk in Osona. We iniciate the walk in Folgueroles, natal town of Mossèn Cinto, and we proceed towards the castle of Sant LLorenç del Munt, stopping first by the Gorg dels Llitons. In the castle (private), we find some very kind people from Vic that they indicate us and they accompany us as far as where a path that goes down until the Iberian village of the Casol de Puigcastellet starts. We come back to Folgueroles, in time of having a vermouth. We take the car to go to Roda de Ter, where we make a visit to the small (and provisional) museum and toyhe archeological site of L'Esquerda. L'Esquerda is a watchtower in a meander of the Ter river. It is not strange that this place was chosen by the Iberians or mediaeval Catalans to settle there.

Comentaris