Mini-vacances a la Vall de Boí (l'arquitectura)

Una dels grans avantatges de la vall de Boí (i d'altres valls pirinenques) és poder combinar el turisme de natura i el cultural. La Vall de Boí està molt preparada per a les visites culturals i gaudeix de magnífics edificis romànics. No és d'estranyar que, sense desmerèixer les altres (la d'Àneu, la de Cardós, etc...) sigui la més visitada pel públic en general.

Nosaltres, però, aprofitant que tenim la col·leció Guies Catalunya Romànica Comarcals (uns llibres molt pràctics i útils d'Ed. Pòrtic) aprofitem el vitge d'anada i de tornada per fer algunes visites (i estirar les cames). En concret, a la Segarra vam visitar el Pilar d'Almenara (el jaciment ibèric de El Molí d'Espígol de Tornabous estava tancat...) i a la Baixa Ribagorça Santa Maria d'Alaó.

Pilar d'Almenara
Santa Maria d'Alaó



 Ja a la Vall de Boí, i tot i que ja havíem visitat totes les esglèsies, tornem a visitar-ne algunes. Mai està de més! (Més informació aquí)

Sant Climent de Taüll
Santa Maria de Taüll
Santa Eulalia d’Erill la Vall
Sant Joan de Boí
Sant Joan de Boí

I, finalment, de tornada, i gràcies altre cop a la guia del romànic, fem una aturada a Montanyana, un petit i bonic poble de la Baixa Ribagorça, curull d'ambient medieval, que encara no ha rebut l'impacte del turisme massiu.