Pallars Jussà: castells i Boumort (2 de 4)

 Ens hem allotjat a Casa Toni d'Ortoneda mateix, una casa de poble que recomanem. A part del bon tracte, només pel paisatge que té davant la casa ja pagaria la pena estar-s'hi!

 Vam pujar al Cap de Boumort des de la pista que surt d'Ortoneda (més o menys això).

 Respecte a l'excursió, una cosa que ens hem comprovat in situ, és el que comenta en Manuel Cortès al seu llibre La serra del Boumort . El Pallars Jussà en general és una zona maquíssima, de muntanyes i turons de tota mena, forma i colors, però... degut a la seva proximitat al Pirineu més popular, una mica oblidada pel que fa a les excursions. Es troben a faltar senders fresats i ben marcats, rutes alternatives a les pistes forestals, ... Tot i així, paga la pena.

 Nosaltres, tot i dur el mapa de Piolet, ens perdem tot pujant. Però com que la direcció és clara, acabem per trobar el camí després d'una estona travessant camp a través i trobant bordes en runes. Hem trobat alguns grups de cèrvols femelles, que, com és lògic, han fugit només veure'ns. També és espectacular la quantitat de voltors i aus rapinyaires que habiten aquesta zona. De voltors comuns, és difícil no veure'n cap!

 El Cap de Boumort és força arrodonit, però, com podreu observar per les fotos, en un dia clar es pot observar mitja Catalunya.

Vistes des de Can Toni
Tot pujant pel Serrat de Segan
La Borda de Guerra (o no)
Hem vist un fotimer de voltors
El cim arrodonit de Cap de Boumort
Cap de Boumort
Havia de fer-me aquesta foto, pel nom i per la cadira :)
Baixant, passem per la Creueta
Arribant a Ortoneda

Comentaris