El llop, fotografiat a Queralbs

De NacióDigital.Cat...


 M'impressiona molt quan de tant en tant, surt una notícia com aquesta. Un llop fotografiat en un lloc on sovint fem excursions. En veuré mai cap? Només de pensar-hi, ja m'emociono...

 La nota negativa apareix ben de seguida, però. En els comentaris de la notícia, ja apareix algú dient que "Quin país, hem exterminat els vaquers i els pastors i ara els pixapins i els ecopastanagues estan contents perquè ha tornat el llop per arruïnar els quatre pastors que queden."
Jo li podria contestar moltes coses... per exemple, que no m'estranyaria sentir queixar-se aquesta persona mateix que hi ha massa senglars o massa isards.
Però no deixa de ser una part de la població que cal tenir en compte. La reintroducció del llop, com  la de l'ós, ha de comptar amb la col·laboració dels ramaders de la zona implicada. De la mateixa manera que ha obligat els ramaders de xais del Pirineu occidental a agrupar diversos grups de xais i contractar pastors, els ramaders de vaques del ripollès hauran d'adaptar-se. Necessitaran ajuda del govern, és clar. Però a la llarga, si volen/volem salvar els pobles de muntanya, hauran de combinar  les activitats tradicionals ramaderes i les més modernes de turisme. I el llop, senyors, té un atractiu brutal.

Salut i llops!

Comentaris