Treballant en l'Orn, Història Universal nº7: barallant-me amb la perspectiva (1)

 Ja fa uns mesos que estic treballant en un nou àlbum d'Orn, Història Universal. En general n'estic força content. Però com a qualsevol dibuixant (excepte els genis, és clar, però d'això no en gasto jo), m'entrebanco en diverses ocasions. De vegades alguna vinyeta no surt a la primera (ni a la cinquena). Aquestes dues setmanes us ensenyaré com m'he estavellat dos cops contra la perspectiva. Ignorant qualsevol bocí de prudència, em llanço a fer dues grans vinyetes-paisatge sense esbossos previs. Tenia una idea al cap. Doncs bé, el vaixell de les meves idees ha naufragat de camí entre el cervell i la meva mà, i el meu ego, pobric, s'ha afogat amb la dignitat d'un capità que es nega a abandonar el vaixell quan ja suca. No us faci pena. Els egos sempre acaben reflotant.

 Per sort, l'amic Juanan, i els amics del 4 Rius de Tinta, com l'Emma Pumarola i sobretot l'Àngel Aguirregomozcorta m'han donat un cop de mà. Oh! Al final no els he fet gaire cas (soc lent aprenent i cap-quadrat de mena), però he agraït els consells i he rectificat el que més grinyolava. Deixant cert marge, però, per a causar en el lector certa sensació de ciutat-puzle, de desordre, com si tot estigués apunt de caure.




Comentaris

Eduardo ha dit…
Te comprendo, compañero. Las perspectivas deberían estar prohibidas por ley. Pero mira, al final te ha salido impecable.
Jolan ha dit…
¡Espléndidas láminas de Orn! ¡Muchas ganas de ver continuar sus aventuras!
Quim Bou ha dit…
Hola!

¡Gracias, Eduardo! He, he... Lo malo es que me recreo en estas viñetas paisagísticas... Un poco masoquista debo ser...

Jolan, ¿cómo va todo? El proyecto sigue adelante. La pregunta es... ¿cuando y cómo se va a poder publicar? Ay... Hasta que no lo vea muy claro, no daré el paso. Lo lamento por los lectores que tenía, os dejé bien colgados... Cosa que a mi me da mucha rabia como lector :P
juanan ha dit…
Eduardo: La perspectiva está prohibida expresamente por La Convención de Ginebra, junto el uso de alabardas y las ballestas (y de estas últimas, especialmente por los pigmeos)

Quim: muy buen trabajo; tú y los fondos, los fondos y tú.