Sant Aniol d'Aguja

 Aquesta setmana hem pogut fer alguna excursió entre setmana. Hem aprofitat per pujar a Sant Aniol d'Aguja, una excursió curta i accessible a tothom.

 És una sensació molt curiosa visitar llocs i aprendre'n paral·lelament. Llegint llibres sobre l'alta edat mitjana (s. IX), resulta estrany veure que Sant Aniol va ser un monestir molt important. Però el seu aïllament li va jugar en contra, i a mesura que la frontera amb l'Al-Andalus va anar baixant i estabilitzant-se aviat va ser substituït per altres monestir millor situats.

 Un cop més, cal felicitar la tenacitat dels Amics de Sant Aniol que en aquests temps tan difícils que corren han salvat el refugi de la ruïna total i l'estan recuperant, poc a poc.

 I més obres! Ca la Bruta, un antic hostal, a peu del pont Valentí, també hi estan actuant. Hi faran un hostal, ens diuen? Esperem que siguin respectuosos amb l'entorn i que no tallin els camins. Hostals i cases rurals estan bé, sempre hi quan no malmetin l'entorn protegit.

 Les fotos estan fetes amb el mòbil... em vaig oblidar la càmera! :P
Ca la Bruta




Dins de sant Aniol


Comentaris

Gargotaire ha dit…
Ah, coi, jo no hi he pogut pas entrar a dins!
Quim Bou ha dit…
Ei, perquè vam enganxar el paletes treballant i tenien oberta l'ermita. No es tracta pas de tracte preferencial :)

Si mai te'ls trobes o hi vas quan fas l'aplec, segur que trobes l'ermita oberta. I a la que et despistis, et faran soci dels Amics de Sant Aniol ;)
Unknown ha dit…
Bones Quim!
Quan podrem tenir entre les mans la continuació de les aventures de l'Orn? Sense pressions, eh jeje, però segur que no sóc l'únic que en té ganes!
Per cert, l'ermita de St. Aniol jo me la he trobada oberta juliol i agost, que els del camp de treball que estan rehabilitant el refugi hi munten un bar. És un lloc preciós!
Salutacions d'un "fan" teu!
Quim Bou ha dit…
Hola, Aram!

Hum... Em temo que encara no hi ha ni data ni format per publicar la continuació de l'Orn. Aquesta és la mala notícia. La bona, és que segueixo treballant-hi. Ara fa unes setmanes que no puc, però vaig robant temps d'aquí i d'allà per anar fent pàgines de l'Orn.Estic entintant l'àlbum #7, el #6 ja el tinc 100% acabat...

Gràcies per l'interès!
Salut!
Quim