Segona il·lustració de l'Article "Fa Mil Anys" al Cavall Fort nº1377-1378


 En aquest doble número del Cavall Fort hi havia un gran dossier, el Fa Mil Anys. Gran per mida i perquè és molt xulo! Hi vaig participar amb la portada del dossier i una il·lustració d'un dels articles. Vet aquí la il·lustració... la vida a pagès!

M'agrada ensenyar-lo perquè veureu una mica com es fan aquestes il·lustracions. Després de passar-me una maqueta amb textos, els espais i les indicacions del que he de dibuixar, faig una primera versió a llapis. Aquest dossier comptava amb l'assessorament de la Laura de Castellet, una molt bona dibuixant, historiadora, músic, ... una mica de tot! Gràcies a ella, he après unes quantes coses, des de detallets (res de monyos a aquesta època!) a conceptes generals molt interessants... Genial! Quin plaer treballar i aprendre!

A part del contingut, hi ha aspectes que s'han d'anar polint. Les il·lustracions no són creacions independents, van lligades al contingut i el disseny. Així que primer m'adono que millor no il·lustrar per sota l'espai on anirà el text (la primera idea era fer-lo semi-transparent). També retoco els personatges (avantatges de fer la tinta digital).
Fixeu-vos que, al final, per integrar millor l'estètica d'aquesta doble pàgina amb la resta del dossier hem tret les franges que simulaven les pintures. I així també respira més.
Ha quedat molt bonic! :)
L'únic que em sap greu és que no he sabut on posar la guineu perquè hi càpiga...! Ohhhh... A la propera ;D

www.cavallfort.cat
https://www.nuvol.com/musica/paisatges-sonors-una-arqueologia-del-so-a-la-edat-mitjana-47782







Comentaris