Les Escletxes de l'Euga i la Riera de Collfred

 Aprofitant que feia dies que plovia (i que era festiu, és clar), el divendres passat vam fer una excursió que feia setmanes teníem planejat. Primer fem Pla d'en Xurri- Escletxes de l'Euga (com aquí), però llavors allarguem l'excursió anant fins a Collfred, on comencem a resseguir el riu fins al punt d'inici, tot gaudint dels diferents gorgs i salts d'aigua. I mullant-nos els peus, que vam haver de creuar els torrents i rieres que anaven molt plens!

El Salt de Sallent des del Pla d'en Xurri
Gorg de l'Amat

Gorg Blau
Pujant pel Camí del Bot
La Freixeneda
Les Escletxes de l'Euga
Les Escletxes de l'Euga
Les Escletxes de l'Euga
El Salt de la Burra (?)
El Salt de les Faves
Salt de Gorners




Comentaris

Paris Canals ha dit…
Aquest no és el Salt de la Burra. Els salts de la Burra són aquests: http://ultraparis.blogspot.com.es/2013/09/cursa-fins-els-salts-de-la-burra-i-la.html
No obstant, estic molt interessat en aquest salt que mostres. On està exactament? Recordes com hi vas arribar? Moltes gràcies!
Quim Bou ha dit…
Hola, Paris!

Gràcies per confirmar-nos que el salt de la foto no és el de la Burra. L'haurem de buscar millor!
Nosaltres vam seguir les indicacions de "a la una a casa" (ja hi ha el link), però aquest tros era força confús.
Aquest salt de la foto, que sembla que no té nom (no surt als mapes), el vam trobar passat les ruïnes del Molí de Collfred. No gaire més avall de la pista de desemboscar (seguint paral·lels la riera en direcció est), sortia una mena de corriol que baixava (en direcció oest). El vam agafar, anava a petar al riu atravessant un pastor elèctric gairebé a baix. Vam acabar de baixar pel dret i érem a tocar d'aquest sal´4s a un lloc on el riu fa una mica de revolt.

Salut!
Quim
Paris Canals ha dit…
Aquesta setmana hi he estat: és el Salt de la Capa d'en Ramon, segons m'ha comentat en Jordi Freixa que coneix molt bé la zona. És la desembocadura del Torrent de Sant Antoni sobre el Torrent de Collfred. Vaig trobar-lo seguint aquesta ruta: http://ultraparis.blogspot.com.es/2014/01/cursa-fins-els-salts-del-moli-de.html L'únic salt que no trobo (vaig sempre sense GPS) és el Salt de les Faves; em pots donar alguna pista per trobar-lo? al costat d'on està? és veu alguna vista en concret a prop? Moltes mercès!