Treballant en l'Orn, Història Universal nº7: barallant-me amb la perspectiva (i 2)

 Més reflexions sobre la perspectiva. En aquesta pàgina, l'Orn passa per una porta i alça el cap, i veu, astorat, una enorme sala. Tenia ben clar quin tipus de vinyeta dibuixar, però com em va passar en el cas de fa dues setmanes, de vegades no tot surt a la primera. Sobretot si els estudis previs i els esbossos els fas només mentalment.

 Com que sóc més aviat d'anar guardant els processos de dibuixar les pàgines complicades, us ho puc ensenyar.

A la primera versió, faig servir dos punts de fuga "forçats". La idea que vull expressar i transmetre al lector és cert vertigen. L'ordre de lectura fa que després de llegir les dues primeres vinyetes, el lector passi a mirar la gran vinyeta. Començant per dalt i baixant la mirada ca a baix, és clar. Al forçar la perspectiva, dóna la sensació (o això intento) que la vinyeta (o el lector) "es mou" endavant. Com si caigués, vaja.


 De totes maneres, el que menys m'agrada és la part on he forçat la perspectiva, la 1/2 de la gran vinyeta cap amunt. Massa línies que queden forçades, voldria ser més subtil. Crec que puc fer el mateix traient-les i substituint-les per roques, que òbviament, per la seva forma irregular, permet relaxar més la mirada lògica del lector.


 Finalment, refaig uns detalls que semblen poca cosa però que reforcen la perspectiva allà on la vull reforçar, a la meitat de la vinyeta i a sota.



 I ara va, i vosaltres penseu: "Doncs la primera versió m'agrada més..." Qui us va matricular! XD


Comentaris