Núria-Pic de la Fossa del Gegant-Noucreus

Coma de les Molleres


Arribant al Pic de la Fossa del Gegant, veiem la Coma de Vaca

Arribant al Pic de la Fossa del Gegant, Núria al fons

Pic de la Fossa del Gegant, panoràmica.

Coll i barraca de Noufonts

De tornada cap a Núria, el torrent de Noufonts

Pugem cap a Núria amb el primer cremallera, i seguim una estona el GR11. Ben aviat, enfilem per la Coma de les Molleres fins al Coll de Noucreus, a tocar del pic de la Fossa del Gegant. La Fossa del Gegant és un pic arrodonit, que no té gaire anomenada, però que ha estat un dels grans moments de l'excursió. Les vistes, de 360º, es poden observar moltes de les muntanyes emblemàtiques. Una gran panoràmica. Ens hi hem passat una bona estona, mirant i identificant les muntanyes. Hem seguit fins al Coll de Noufonts, on hem decidit de tornar a Núria. Amb unes tres hores més, es poden fer els pics de Noufonts i Eina, però ho deixem per un altre dia.

Subimos hacia Núria con el primer tren de cremallera, y seguimos un rato el GR11. Pronto, subimos por la Coma de las Molleres hasta el Coll de Noucreus, junto al pico de la Fossa del Gegant. La  Fossa del Gegant es un pico redondeado, que no tiene mucha fama, pero que ha sido uno de los grandes momentos de la excursión. Las vistas, de 360º, se pueden observar muchas de las montañas emblemáticas. Una gran panorámica. Hemos pasado un buen rato mirando e identificando las montañas. Hemos seguido hasta el Coll de Noufonts, donde hemos decidido volver a Núria. Con unas tres horas más, se pueden hacer los picos de Noufonts y Eina, pero lo dejamos para otro día.

We rise towards Núria with the first rack railway, and we follow the GR11 for a while. Very soon, we follow the Coma de les mulleres until the Coll de Noucreus, beside the peak of the  Fossa del Gegant (the peak of the tomb of the giant). The peak of the Fossa del Gegant is a rounded peak, which isn't very famous, but which has been one of the great moments of the excursion. The sights, of 360º, show many of the most emblematic mountains of hte area. A great panoramic view. We have spend a good while, looking and identifying the mountains. We have continued until the Coll de Noufonts, where we have decided to return back to Núria. With arround three hours more, we could have reached also the pikes of Noufonts and Eina, but we leave them for another day.

Comentaris