La Vall de Lord (i 3). Estivella-Tossa Pelada-Padró dels Quatre Batlles-Coll de Jou

 Espectacular ruta feta sobretot amb raquetes de neu, una setmana abans d'obrir les pistes d'esquí. Això va fer que les carreteres ja eren netes de neu i es pogués començar a caminar al darrer aparcament, estalviant una bona estona de caminar creuant pistes d'esquí. La solitud i quietud del recorregut va ser impressionant: quatre persones en vuit hores de ruta. Una prova és trobar isards dalt de l'Estivella, que, a sobre, van tenir la bondat de posar davant del Pedraforca. Potser és la millor foto que he fet mai... (i tot mèrit dels fotografiats i el paisatge, he, he!)
M'imagino que, un cop obertes les pistes, ara aquesta ruta seria cent vegades més concorreguda (o més).
El fet de començar tan d'hora i tan amunt permet allargar l'excursió i anar baixant fins al Coll de Jou, on necessitem que algú ens reculli. Tot aquest darrer tram s'ha de dur les raquetes penjades a la motxilla, és clar. Però si no hi ha pressa i tenim clar el nostre ritme de marxa, no em sembla mala idea de fer un cop, com a mínim.
Els núvols van impedir que tingués vistes a partir de la Bòfia, més o menys, però alhora li van donar un aire molt especial al paisatge. En qualsevol moment hagués pogut sortir el tinent Blueberry de darrera alguna roca ;D
















Comentaris