Orn·is Comics App

diumenge, 10 de juny de 2012

Coma de Freser i Coma de Vaca

Vistes des del coll de la Marrana, per on hem pujat.
Vistes des del coll de la Marrana, Coma de Freser per on baixarem
El Freser
Coma de Vaca
Pujant per la Serra de Comadevaca

A punt de tornar a agafar el GR, toca dinar.
Ahir volíem fer una ruta llarga. Volíem fer aquesta, però a migdia, vam veure que els núvols s'acumulaven i feien perdre la gràcia de seguir la ruta per les carenes de les muntanyes. A part, això de caminar entre la boira per una zona que no coneixes bé ni el camí està molt ben marcat no és gaire bona idea (caminar entre la boira no és mai una bona idea, però encara pitjor en aquestes condicions). Així que un cop baixat del coll de la Marrana per la Coma del Freser i havent remuntat  per la Coma de Vaca, decidim tornar al Coll de la Marrana per un corriol que fa una mica de drecera travessant la Serra de Comadevaca. I si bé no hem fet l'excursió que teníem planejada, el camí de tornada era realment bonic.

Ayer queríamos hacer una ruta larga. Queríamos hacer esta, pero a mediodía, vimos que las nubes se acumulaban y hacían perder la gracia de seguir la ruta por las crestas de las montañas. Aparte, eso de caminar entre la niebla por una zona que no conoces bien ni el camino está muy bien marcado no es muy buena idea (caminar entre la niebla no es nunca una buena idea, pero aún peor en estas condiciones). Así que una vez bajado de la collada de la Marrana por la Coma del Freser y habiendo remontado por la Coma de Vaca, decidimos volver al Coll de la Marrana por un sendero que hace un poco de atajo atravesando la Serra de Comadevaca. Y si bien no hemos hecho la excursión que teníamos planeada, el camino de vuelta era realmente bonito.

Yesterday we wanted to do a long route. We wanted to do this, but at noon, we saw that the clouds were piling up and lose the grace to follow the path to the ridges of the mountains. In part, this walk in the fog for an area not well known nor well-marked trail is not very good idea (walking in the fog is never a good idea, but even worse in these conditions). So once down the Coll de la Marrana of the Coma Freser and having gone back to the Coma de Vaca, decided to return to the Coll de la Marrana for a path that is a little shortcut through the Serra Comadevaca. And while we did the trip we had planned, the way back was really nice.